BUGÜNKÜ ZİYARETÇİ SAYISI

19 Nisan 2013 Cuma

'TÖDEF' TEN; MERSİN SİSTEM CERRAHİ TIP MERKEZİ'NE ANLAMLI TEŞEKKÜRLER..


HEP SİZ MAĞDUR OLACAK DEĞİLSİNİZ YA, BİRAZ DA SİZİN HAKLARINIZI ARAYANLAR MAĞDUR OLSUN ÖYLE DEĞİL Mİ ?

MERSİN SİSTEM CERRAHİ TIP MERKEZİ

Sağlık örgütleri, 17 Nisan’da hekime yönelik şiddete ve sağlıkta yıkıma karşı iş bıraktılar.

Sağlıkçılar, 17 Nisan’da halkın eşit, parasız ve nitelikli sağlık hakkını savundular.

"TÖDEF" Tüketici Örgütleri Federasyonu olarak bu doğru eyleme desteklerimizi kamuoyu ile paylaşmıştık.

Hep mi vatandaş mağdur olacak, edilecek? Arada bir bizlerde mağduriyetlere muhatap olacağız ki, mağdur olanları anlamakta çok daha deneyimleşecek ve  çözüm arayışlarına doğru yol alacağız.

"TÖDEF" Tüketici Örgütleri ve Dernekleri Federasyonu Genel Başkanımız, Sayın Prof.Dr.Öner Samanlı, bir dizi eğitim öğretim çalışmaları ve seminerleri için bulunduğu Mersin ilimizdedir.

Samanlı, uzun bir süredir yoğun iş temposunun gereği şiddetli düzeyde uykusuzluk sendromu yaşamaktadır.

Bu nedenle de, hocamızın sağlık sorunun teşhisi ve tedavisinin yapılabilmesi gayesiyle, yönetimini çok değerli tıp hocalarımızdan Prof.Dr. Esat Yılgör’ün yaptığı ve yine sayın Genel Başkanımızın eski bir siyasi mücadele arkadaşı olan, Uzman Dr. Soyer Şimşek’in de sağlık merkezinin kadrosunda bulunduğu, Mersin Sistem Cerrahi Tıp Merkezi’ne tedavi olması gayesiyle dostları, bu merkezdeki “Uykusuzuluk Ünitesi Bölümü” ne tavsiyeyle kendilerini yönlendirmişlerdir.

Özellikle, Hastanenin İdare Müdiresi, E. Özlem Çetin hanımefendiye, gerek randevu verilmesi ve gerekse de, Sosyal Güvenlik Kurumu’nca karşılanmayan ek ödemelerin fatura tutarlarında yaptırmış oldukları özel indirimler ve destekleri ve de güler yüzlü yaklaşımları için teşekkürlerimizi bu arada bildirmekte  fevkalade yarar vardır.

Kurum adına böyle bir yöneticiyle çalışmak şans olsa gerek.

Merkezdeki tedaviye başlanılması sonrasında, "TÖDEF" Tüketici Örgütleri ve Dernekleri Federasyonu Genel Başkanımız, Sayın Prof. Dr. Öner Samanlı, merkezin “Uykusuzluk Tedavisi Bölümü” nde, Nöroloji hekimi Seyfi Arslan tarafından muayene edilmiş ve  bir gurup tahlilleri talep edilmiştir.

Tahlillerin alınması ve izlenmesi gayesiyle, Mersin Sistem Cerrahi Tıp Merkezi’ni arayarak, 17 Nisan 2013 tarihindeki sağlık çalışanları direnişinde olup olmadıklarını sorgulayan ise, Federasyon Genel Sekreteri olarak, Ankara’dan arayansa bizzat benim.

Öğrendim ki, direniş sadece  resmi  kurumlar için geçerliymiş, kendileri kurum olarak bu direnişin dışındaymışlar. Tabiî ki  özel girişimci hastane için, durumun böyle olması da asla ve kesinlikle yadsınacak bir durum değildir.

17 Nisan 2013 tarihinde tahlil sonuçlarını alan, , "TÖDEF" Tüketici Örgütleri ve Dernekleri Federasyonu Genel Başkanımız, Sayın Prof. Dr. Öner Samanlı, merkezde  bölüm hekiminin muayenelerine devam ettiğini görmesi sonrasında, bölümün sekreterinden, aynı akşam başka bir ildeki konferansı nedeniyle  yolculuğunun olduğunu ve tahlil sonucunu bölüm doktorunun birkaç dakika ayırmak lütfünde bulunurlarsa  incelemelerini talep etmesi sonrasında kendisine iletilen cevabi  şimdi sizlerle paylaşırken ne kadar  hayıflandığımı ise, ben değil de, ilgili kurumun yöneticilerinin çok iyi düşünmelerini önemle rica  ediyorum !..

‘Doktorumuz, Seyfi Arslan, sadece randevulu hastalarını muayene etmektedir. 17 Nisan 2013 sağlık çalışanlarına destek direnişi nedeniyle de, kontrolleri yapmamaktadır. Yanı sıra randevusuz kontroller ise kesinlikle doktorumuzun prensiplerine aykırıdır.’

Harikasınız,  Mersin Sistem Cerrahi Tıp Merkezi…

Bende çoooook prensipliyimdir…       

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü’nce de verilen ‘Tüketici Memnuniyeti’ ödüllerini ve bu alanda övgüye değer çalışmaları kamuoyunda sanırım takip etmektesinizdir. Örgütümüzce de bu maksatla  verilmekte olunan ödüller, yıl içerisindeki adaylar arasından seçimle belirlenmektedir.

 "TÖDEF" Tüketici Örgütleri ve Dernekleri Federasyonu Genel Başkanımız, Sayın Prof. Dr. Öner Samanlı, kendisini incitenlere daima hoşgörüyle yaklaşır ve bizler de kendilerinin bu huyunu çok iyi bilenlerdeniz.

O mutlaka  ‘Hoşgörü çocuklar, hoşgörü’ diyecektir ama, durum bizim penceremizden öyle değildir. Onun anımsadığım bir sözü bu yazıyla sanırım çok iyi örtüşecektir.

‘Sistem, sistemsiz olamaz. Sistemsiz bir sistemden de söz edilemez !...
Öner Samanlı

Kendileri ben ‘Sistem’e teşekkürlerimle bay bay dedim’ diyor.

Sistem;  belki de, 2013 yılı “Sağlıkta Tüketici Memnuniyeti Ödülü” almak yolunda iken, şimdi bu acı sahne karşısında bende ne acıdır ki, bu sınavdan geçersiz not almıştır.

Bütünlemelerde görüşmek dileklerimizle….

Sağlıkta şiddetin önlenmesi mücadelesinin halkın eşit, ücretsiz, nitelikli sağlık hakkı mücadelesine temelden bağlı olduğunun sizlerce de bilindiğine inanıyoruz

Ama inanmadıklarımız da var. Muayene olursan para ödemek var, sağlık çalışanlarına destek yok.

Kontrol olursan sistemin kasasına girecek para yok, o zaman sağlık çalışanlarına destek var.

Yaşasın sağlıkta ve sağlıkla direniş anlayışınız..

Mersin Sistem Cerrahi Tıp Merkezi, kazancınız bollllll olsunnnnnnnnnnnnnnn !…


Doç. Dr. Semra Şahin

"TÖDEF"
Tüketici Örgütleri ve Dernekleri Federasyonu
Genel Sekreteri


TÜRKİYE’NİN TÜKETİCİ HATTI SAYFALARI






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder