BUGÜNKÜ ZİYARETÇİ SAYISI

16 Mart 2013 Cumartesi

‘TÜRK TELEKOM’UN, PTT ARACILIĞIYLA YAPTIĞI TELEFON FATURASI TAHSİLATLARINDA KOMİSYON VURGUNU



‘TÜRK TELEKOM’UN, PTT ARACILIĞIYLA TELEFON FATURASI TAHSİLATLARINDA 1 TL ALINMASINA İZİN VERMESİ TAM BİR REZALET DAHA DA ÖTESİ ORGANİZE SOYGUNCULUKTUR !

“TÖDEF” TÜKETİCİ ÖRGÜTLERİ VE DERNEKLERİ FEDERASYONU BAŞKANI, Prof. Dr. Öner Samanlı, Telekom önünde, Telekom’u, Türkiye tüketici kamuoyuna şikayet etti.

“TÖDEF” Tüketici Örgütleri ve Dernekleri Federasyonu Başkanı, Prof. Dr. Öner Samanlı:

‘TÜRK TELEKOM’UN, PTT ARACILIĞIYLA TELEFON FATURASI TAHSİLATINDA 1 TL ALINMASINA İZİN VERMESİ TAM BİR SOYGUNDUR.’ dedi.

Konuşunuz  yada konuşmayınız, telefon hattının  bağlı bulunduğu mekanlardaki sabit telefonlardan aylık sabit bir bedeli almak gibi alışkanlığını yıllardır sürdüren ve tüketicileri yıllardır mağdur ederek kandıran Telekom oyunları üzerine bir yenisini daha eklemiş bulunuyor..



TELEKOM’DAN TÜKETİCİLERİMİZE BİR VURGUN DAHA

Bu vurgun yine farklı bir mecradan gelmiyor. Konuşunuz  yada konuşmayınız, telefon hattının  bağlı bulunduğu mekanlardaki sabit telefonlardan aylık sabit bir bedeli almak gibi alışkanlığını yıllardır sürdüren ve tüketicileri yıllardır mağdur ederek kandıran Telekom oyunları üzerine bir yenisini daha eklemiş bulunuyor..

“TÖDEF” Tüketici Örgütleri ve Dernekleri Federasyonu Başkanı, Prof. Dr. Öner Samanlı: Türk Telekom'un 1 Ocak tarihinden itibaren aldığı bir kararla telefon faturalarının PTT'den ödenmesi durumunda abonelerden 1 TL tahsilat ücreti aldığını ifade ederek, bunu "tam bir organize soygun" olarak tanımladı.

Prof. Samanlı; ‘Belki bu haberimizin yayınlanmasından sonra Telekom yetkilileri ortaya çıkıp, kamuoyunu yanıltmak üzere, bu komisyonu biz almıyoruz, PTT alıyor diyebilirler. Ancak bizlerin  artık bu tür açıklamalara inanca karnımız tok.’ Dedi.

Telefon abonelerinin zaten kayıtsız şartsız her ay telefon hattına abone bedeli ödediklerine dikkat çeken, Prof. Samanlı; ‘Önceki yıllarda abone bedeli karşılığında konuşma hakkı verilmekteydi, Türk Telekom bilindiği üzere yabancı kurumların elindedir ve ismindeki ‘TÜRK’ ibaresi süs olarak bulunmaktadır. Bu  somut durum, daha doğru bir anlamlandırma ile Türk vatandaşlarına yutturulmak istenilen bir ‘Türk Malı’ Türk firması kandırmacasıdır. Hattı zatında, ‘Türk Telekom’ diye bir Türk iletişim kurumu bulunmayıp, bu kurum, Türkiye tüketicilerinin soyulmasına ve iletişim sektöründe daima aldatılmasına yönelik bir yapısal teşkilat yani  kapitalizmin çarklarına peşkeş çekilmiş bir  kurumsal yapı olarak hayatiyetini yabancı sahipleriyle sürdürmekte ve karlılıklarına karlılıklarını masum Türk tüketicilerini kandırarak ve reklamlarındaki hilelerle aldatarak ulaşmaktadırlar.

Ne zaman ki, Telekom, gerçekten ‘Türk Telekom’ olduğu süreçten yabancı kapitalist firmalara satılmıştır işte o zamandan bu yana da, telefon kullanıcıları olan tüketicilerin konuşma hakkı olan aylık abonman ücretinin içeriğindeki konuşma hakları da abonenin elinden gasp edilerek alınmıştır.

Yani konuş yada konuşma, telefon hattın varsa, telefonun için maktu bedeli ödemek zorundasın. İnternet kullanacaksan hiçbir teknik gerekliliği olmasa da, telefon hattın mutlaka olmalıdır. Neden olmalıdır çünkü konuşmasan da konuşsan da Telekom’a aylık maktu bedeli ödemek zorundasın !..



(Bu arada yıllardır baskımız ile Telekom, yakın bir süreçten bu yana, telefon hattı bağlatmaksızın abonelerine internet hizmeti vermektedir ancak bu kez de belirlediği abonelik ücreti,  telefon almanızdan daha yüksek bir bedele denk düşürülmektedir.)

“TÖDEF” Tüketici Örgütleri ve Dernekleri Federasyonu Başkanı, Prof. Dr. Öner Samanlı: Türk Telekom, 1 Ocak tarihinden itibaren telefon faturalarının PTT'den ödenmesi durumunda abonelerden 1 TL tahsilat ücreti almak gibi bir uygulamayı sesiz sedasız yürürlüğe sokmuştur.

Vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğu, PTT teşkilatını, Posta-Telgraf-Telefon kurumu olarak bilmekte olduklarından, telefon faturalarını PTT’ye öderken bu durumun asla farkında bile değildirler. Birçok köy, kasaba ve ilçede, kenar semtlerde Telekom şubeleri olmasa bile, PTT şubeleri acenteleri bulunmakta olduğundan, vatandaş ta telefon faturalarını bu gibi merkezlerde ödemektedir.

Durum böyle olunca da, örneğin, vatandaş 40,50 lira olan faturasını PTT ile ödeme yaptığı zaman, 41,50 lira olarak ödemektedir. Fatura ödemesi yapan yüz kişi üzerinde yaptığımız sorgulamada bu durumu üç kişinin fark ettiğini saptadığımızı da kamu oyu ile paylaşmakta yarar görüyorum.

Bu gizli bir dolandırıcılık ve Türkiye genelinde bir abonelik sayısını göz önüne aldığımızda vurgunculuktan da ötede, daha  doğru tabiriyle de, ‘Organize Dolandırıcılık’ tan başkaca bir durum değildir.

Bu hususta ilgili Bakanlığı göreve davet ediyoruz. Kamuoyuna herhangi bir açıklama dahi yapılmamıştır.

Telekom’u Türk Telekom’u olmadığından da bahisle, kendi merkezi önünde Türkiye tüketici kamuoyunun nezdinde ilgili mercilere şikayet ediyorum.

“TÖDEF”
Tüketici Örgütleri ve Dernekleri Federasyonu Başkanı

 Prof. Dr. Öner Samanlı


Kaynak :

“TÖDEF”
Tüketici Örgütleri ve Dernekleri Federasyonu

Türkiye’nin Kurumsal Tüketici Hattı

MİLLİYET BLOG TÜKETİCİ KÖŞESİ



1 yorum:

  1. Bu vurgun yine farklı bir mecradan gelmiyor. Konuşunuz yada konuşmayınız, telefon hattının bağlı bulunduğu mekanlardaki sabit telefonlardan aylık sabit bir bedeli almak gibi alışkanlığını yıllardır sürdüren ve tüketicileri yıllardır mağdur ederek kandıran Telekom oyunları üzerine bir yenisini daha eklemiş bulunuyor..

    YanıtlaSil