BUGÜNKÜ ZİYARETÇİ SAYISI

12 Aralık 2012 Çarşamba

'TÖDEF' BAŞKANI, PROF.DR.ÖNER SAMANLI'YA HİZMETTE 25 YIL ONUR ÖDÜLÜ


SAYGI VE SEVGİNİN OLMADIĞI YERDE KİŞİLER ARASINDA İLETİŞİM KURULAMAZ


Mutluluk insanların birbirlerine ve topluma rahatlıkla sunabilecekleri bir olgu olduğu gibi sunmak isteyemeyecekleri arasında da yer alan  bir durumsal.

1985’li yıllardan bu yana,  Türkiye de tüketicilerin hakları ve bilinçlendirilmesi için uğraş veren bir duayenin ismini çoğunuz duymuş yada duymamış olabilirsiniz.

Biz bir kez daha yineleyelim.

Prof. Dr.Öner Samanlı.

Geçtiğimiz ay kendisine, Türkiye’deki tüketici haklarının gelişmesinde geliştirilmesindeki emek ve katkılarıyla geçen  25. yılının anısına, Devlet Bakanlığı’nda yapılan bir sade törenle anı plaketi verildi.

2010 yılında da, “The Consumer Coustom” tarafından yılın “Tüketici Duayeni” ödülünü Türkiye adına, Prof.Dr.Öner Samanlı almıştı.

Bugün ülkemizde tüketici haklarından söz edebiliyor isek, satılan mal geri alınmaz ibareli tabelalar artık dükkanların karşı köşelerini süslemiyorsa, Öner Samanlı ve onun gibi uğraş veren ismi belirli belirsiz birçok duyarlı insanımızın emek ve katkıları bulunduğunu da kabullenmeliyiz.

Artık ülkemizde satıcılar ile tüketiciler arasında samimi ve sıcak doğru bir bağlantı neredeyse yüzde yüze yakın düzeyde kurulabilmiş durumdadır.

Yasalar ve ilgili genelgeler, kurulan “Tüketici Hakem Heyeti” leri, “Tüketici Mahkemeleri” uzlaşmazlıklarda kesin çözüm mekanizmalarını oluşturuyorsa, üretici,  satıcı, hizmet sunucu, tüketicileri (çantada keklik- yolunacak kaz) fırsat olarak görmüyorsa tümünün bildikleri üzere ve uygulaması içerisinde yer aldıkları bir 4822 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun’un da yürürlükte olduğudur.

Bu bağlamda, ülkemiz tüketicileri adına karşılıksız hizmetlerini sunmadaki 25. yılını tamamlayan, “TÖDEF” Tüketici Örgütleri ve Dernekleri Federasyonu ve “TÜKORDER” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Onursal Genel Başkanı Prof. Dr.Öner Samanlı’yı kutluyor, sağlıklı ve mutlu nice uzun yılları bizlerle paylaşması dileklerimizle selamlıyoruz.

Son cümlemizi de onun  anlamlı bir sözü ile tamamlıyoruz.          

“SAVGI VE SEVGİNİN OLMADIĞI YERDE KİŞİLER ARASINDA İLETİŞİM KURULAMAZ.”


Doç.Dr. Semra Şahin
“TÖDEF”
Tüketici Örgütleri ve Dernekleri Federasyonu
Genel Sekreteri
12.12.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder